Wesley

Hoi, ik ben Wesley en ik ben woonbegeleider EVV (eerst verantwoordelijk verzorgende). Waarom Marente voor mij de beste werkgever in de zorg is: ‘Ik voel mij gewaardeerd om wie ik ben en wat ik doe.’ Dat kwam meteen in mij op en is ook niet meer veranderd, zo ervaar ik dat echt.

Bijna tien jaar geleden begon ik met werken bij Marente, ik weet nog goed hoe ik ben ontvangen. Iedereen was zo blij dat ik er was, zowel de collega’s als de bewoners. Ik had een echt welkomgevoel. Er werkten nog niet zoveel mannen op mijn afdeling en ik merkte dat iedereen het erg leuk vond om eens een man op de werkvloer te hebben. Mannelijke bewoners vinden het bijvoorbeeld erg leuk om af en toe een mannenpraatje te maken. Borreltje erbij (na werktijd natuurlijk) en even de laatste eredivisiewedstrijden analyseren, dat vind ik mooi. Mijn vrienden reageerden eerst niet zo positief. Ze vroegen zich af wat ik nou in de ouderenzorg te zoeken had, dat is toch heel saai en voor vrouwen? Voor mij niet.  Ik vind mijn werk als woonbegeleider echt heel erg dynamisch.  Ik verricht technische handelingen, houd me bezig met domotica en de dagelijkse zorg die ik verleen is iedere dag anders. De lach die ik terugkrijg van de bewoners is me zo veel waard, dit zorgt ervoor dat het me nooit verveelt. 

Ik zie wel dat er in die 10 jaar wat is veranderd in de ouderenzorg en hoe mannen daarin staan. Er werken eigenlijk nog wel te weinig mannen in de zorg, maar ik merk dat er meer interesse komt. Vanuit mijn vriendengroep merk ik dat ook. In het begin kwam ik nog wel eens vrienden tegen die stratenmaker zijn in de buurt. Echt haantjes vind ik hun en daar heb ik zelf helemaal niks mee. Ik zou dan ook voor geen goud willen ruilen. 

Dit jaar heb ik een jubileum te vieren bij Marente. Ik zit nog erg op mijn plek hier en ik ga iedere dag nog met heel veel plezier naar m’n werk. 

Meer testimonials