Mireille switchte naar de zorg

26 jaar werkte ze in een winkel, toen Mireille (55) plots op zoek moest naar ander werk. Na eerst een tijdje werken in een ziekenhuis, kwam ze bij Marente terecht. Ze werkt nu bij woonzorglocatie Gerto in Voorhout als woonbegeleider. “Familieleden, maar ook mijn collega’s waarderen wat ik doe. Ik heb mijn tweede roeping gevonden.”

Een carrièreswitch op je vijftigste, dat lijkt me niet niets.

“Dat was het ook niet. Er was een lichte paniek, want ik had geen idee wat ik nog meer kon dan in de winkel werken. Dat je dan zó wordt opgevangen, door collega’s die je welkom heten en door bewoners en hun familieleden die oprecht blij met je zijn… Dat was een opluchting en gaf een heel warm gevoel. Ik had geen idee of ik met ouderen met dementie zou kunnen werken, maar het is mooi werk. Als ik eerder had geweten dat dit me zo goed ligt, had ik de switch eerder gemaakt.”
 

“Ik heb mijn tweede roeping gevonden.”


 

Wat houdt het werk van woonbegeleider in?

“Kort gezegd zorg ik dat de bewoners zich thuis voelen en dat de zorgmedewerkers hun werk goed kunnen doen. Samen met de andere woonbegeleiders verzorg ik de maaltijden, bedenk ik activiteiten en geef ik de aandacht die de bewoners verdienen. Voor de een is dat even samen de krant lezen, voor de ander lak ik de nagels. Dat lijken kleine dingen, maar die betekenen veel voor bewoners. Je ziet ze glunderen en ik merk het ook aan familieleden; die zijn ontzettend dankbaar als ik bijvoorbeeld een wandeling met hun vader of moeder heb gemaakt.”

Wat maakt Marente ‘Beste Werkgever’?

“Ik kwam 3,5 jaar geleden terecht in een warm bad en zo voelt het nog steeds. Marente laat zien dat ze onze inzet waardeert, bijvoorbeeld door een kaartje te sturen en pas kregen we een deken, met een knipoog naar de hoge energiekosten. Het zijn kleine gebaren en dat is genoeg als je weet dat de waardering oprecht is.
 

“Veel ruimte voor eigen initiatief.”


Bij Marente is veel ruimte voor eigen initiatief. Van de zomer organiseerden we met twee andere locaties een lunch in de tuin. De ene collega maakte een soep, de ander een fruitbowl en ik zorgde dat de tafels gedekt waren. Bewoners hebben genoten, en wij als collega’s ook!”

Wil je ook werken bij Marente?

Bekijk of er een vacature voor je bij zit op onze vacaturepagina, stuur een e-mail naar werving@marente.nl of bel naar 071-4061573.

Meer blogs en vlogs