Leerling en werkbegeleider

Sandra (51) werkt al 22 jaar bij Marente, Léon (23) is ‘haar’ leerling en werkt sinds deze zomer bij Marente. Dagelijks trekken zij Rijnsburg in om cliënten de zorg te bieden die zij nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen. Zij vinden vooral de collegialiteit bijzonder aan het werk bij Marente. “We zorgen voor elkaar en doen het echt samen.”

Marente Beste Werkgever Sandra en Leon zorgen ook voor elkaar

Léon, hoe is het om als ‘jonkie’ bij Marente te werken?

Léon: “Ik vind dat Marente goed voor leerlingen zorgt. Vanaf dag één was ik onderdeel van het team. Leerlingen hebben een praktijkcoach met wie je kan sparren over dingen waar je tegenaan loopt. Dat is anders dan bij andere zorgorganisaties waar ik gewerkt heb. Elke dinsdag hebben we een ‘kampvuur’ met alle leerlingen. Dan bespreken we casussen met elkaar. Daar is elke keer een andere praktijkcoach bij die dat gesprek leidt en tips geeft. En als Marente een symposium – de laatste ging over palliatieve zorg – organiseert, mag ik daarbij zijn. Binnenkort volg ik een cursus over fysieke belasting, ook vanuit Marente.”

Hoe is de sfeer onder collega’s?

Sandra: “We hebben een supergezellig team, dat elkaar veel gunt en voor elkaar zorgt. Als je een dag vrij wil om iets leuks te doen, dan is dat vaak mogelijk doordat we het onderling met elkaar regelen. En ook bij ernstigere zaken staat het team klaar. Pas werd ik gebeld dat mijn dochter een ongeluk had gehad. Mijn collega’s zochten meteen naar een oplossing en vingen mijn route samen op, zodat ik naar mijn dochter toe kon. Die zelfregie faciliteert Marente ook, dat is – zeker in dit soort situaties – heel fijn.”

"Bij Marente zorgen we ook voor elkaar."


Léon: “Dat vond ik mooi om te zien, het werd meteen geregeld. Het team is er voor elkaar op vervelende momenten, maar we doen ook veel leuke dingen met elkaar. Marente organiseert uitjes en daarnaast doen we met ons team ook vaak iets leuks. Het is zo anders om je collega’s eens niet in hun oranje vest te zien; dan zie je hoe ze er ‘normaal’ uitzien en voer je hele andere gesprekken.”

Marente Beste Werkgever Sandra en Leon zorgen ook voor elkaar

Wat maakt Marente ‘Beste Werkgever’?

Sandra: “Als ik een idee heb, dan wordt daarnaar geluisterd. En ik heb me bij Marente kunnen ontwikkelen. 22 jaar geleden begon ik als helpende, daarna werd ik verzorgende IG, ik volgde de opleiding tot eerste verantwoordelijke en ik heb net mijn opleiding tot verpleegkundige afgerond. Marente heeft aandacht voor je ambities en vergoedt ook bepaalde opleidingen. Dat houdt het werk interessant.”
 

"Bij Marente kan je continu ontwikkelen."


Léon: “Voor leerlingen is dat niet anders. Wat ik aan Sandra’s verhaal wil toevoegen is dat er veel tijd voor de cliënten is. Het sociale aspect van ons werk is misschien nog wel belangrijker dan de zorg zelf, want sommige ouderen hebben geen vrienden of familie meer.”

“Soms sta ik stijf van de koffie, zoveel bakkies heb ik dan gedaan”, lacht Sandra. “Maar tijd en aandacht is belangrijk, zeker als je merkt dat de cliënt zijn verhaal kwijt moet. En loop ik uit? Dan vangen mijn collega’s dat op. Dat doe ik ook bij hen als zij een keer hun planning niet halen.”

Wil je ook werken bij Marente?

Bekijk of er een vacature voor je bij zit op onze vacaturepagina, stuur een e-mail naar werving@marente.nl of bel naar 071-4061573.

Meer blogs en vlogs