Een tijd niet meer je zorgvak uitgeoefend? Kom herintreden!

Ben jij verpleegkundige en heb je een tijd niet meer je vak uitgeoefend? Bijvoorbeeld omdat je je een aantal jaar op het moederschap wilde richten of in een andere branche bent gaan werken? Dan biedt Marente de mogelijkheid om met bijscholing te herintreden. We kijken samen naar de mogelijkheden, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Als verpleegkundige herintreden

Dit traject is bedoeld voor hbo-en mbo-verpleegkundigen die wel gediplomeerd zijn, maar niet meer bevoegd zijn om het vak van verpleegkundige uit te voeren. Geldt dit voor jou? Lees dan snel verder! Met dit traject kun jij je weer ontwikkelen tot de functie verpleegkundige bij Marente.

Direct aan de slag

Als herintredende verpleegkundige kun je direct worden ingezet in de dagelijkse zorgverlening. Na het behalen van diverse modules, zoals voorbehouden en risicovolle handelingen, dementie, medicatieveiligheid, word je in de verpleegkundige zorg ingezet. Het werkniveau is dan afhankelijk van je ervaring vergelijkbaar met een derde of vierdejaars leerling verpleegkundige. Met verpleegkundige begeleiding op de achtergrond. Er wordt een collega-begeleider toegewezen die jouw inwerkproces volgt en met je evalueert.

BIG-herregistratie

De scholing voor de BIG-herregistratie start zo snel als mogelijk na indiensttreding.

De BIG-registratie is op 2 manieren te behalen:

  • Een scholingstraject: start 4 keer per jaar en biedt theoretische scholing op verschillende vaardigheden. Het wordt afgesloten met een landelijk examen. De duur bedraagt ca. 9 lesdagen in een kwartaal. De kosten bedragen ca. € 2.000,- en worden door Marente betaald 
  • Het direct doen van het landelijk examen: kosten € 550,-

De scholing voor herregistratie BIG is voorbehouden aan 7 scholen in Nederland die aangewezen zijn door het ministerie. Voor ons werkgebied zijn het NOVA college in Haarlem en het ROC Mondriaan in Den Haag het meest dichtbij. 

Meer informatie

Heb je aanvullende vragen? Neem contact op met de recruiters door te bellen naar 071 406 15 73, mailen naar werving@marente.nl of een appje te sturen naar 06 22 27 52 45.