Alles wat je doet als helpende, doet er toe! 

Wil jij graag met mensen werken? Als helpende zorg en welzijn help je mensen met hun persoonlijke verzorging. Jij zorgt voor een prettige en persoonlijke woonsfeer. Je werkt op een woonzorglocatie van Marente. 

Over de opleiding 

De duur van de opleiding tot helpende is verschillend en hangt af van je werkervaring en vooropleiding. Als je geen werkervaring of voorlopleiding hebt duurt de opleiding 2 jaar. 

Als je het mbo-certificaat "Ondersteunen bij Wonen en Welbevinden" hebt behaald en dus woonbegeleider bent, ga je door om vervolgens in 10 weken tijd het mbo-certificaat "Basis voor deskundige zorg" behalen. Als je dit hebt behaald kun je werken in de functie van helpende.

Je volgt gemiddeld 1 dag per week onderwijs. Je krijgt een contract van minimaal 19 uur per week, waarvan je 16 uur werkt en 3 uur lestijd krijgt vergoed.

Tijdens de opleiding word je begeleid door een ervaren collega werkbegeleider uit je team.  

Check of je deze opleiding kan doen 

Je kunt aan deze opleiding meedoen als je: 

  • woonbegeleider bent, 
  • of een VMBO-diploma kaderberoepsgerichte leerweg hebt,  
  • of een diploma entree opleiding hebt.   

Meer informatie 

Wil je weten of deze opleiding bij jou past en wanneer de opleiding begint? Neem dan contact op met opleidingscoach Willeke van der Meij via willeke.vandermeij@marente.nl.

Solliciteren voor een leerplek 

Elk jaar heeft Marente een bepaald aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Zowel Marentenaren als mensen die (nog) niet bij Marente werken, kunnen hierop solliciteren. Geïnteresseerd? Neem contact op met Werving door te bellen naar 071 406 15 73, mailen naar werving@marente.nl of een appje te sturen naar 06 22 27 52 45

Ontwikkelmogelijkheden als helpende

Opleidingsmogelijkheden als helpende bij Marente

Doorgroeien naar verzorgende IG

Als VIG verzorg en ondersteun je cliënten en bewoners in hun thuissituatie, in het verpleeghuis of op de revalidatieafdelingen. Samen met de cliënt of de bewoner en hun mantelzorgers geef je zorg die bij de persoon past. 

Opleiding verzorgende IG

Meer over de opleiding helpende?

Neem contact op met opleidingscoach Willeke van der Meij voor meer informatie: willeke.vandermeij@marente.nl