Eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV)

Daag jezelf uit, groei door van verzorgende IG naar eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV'er)

Wil je als VIG doorgroeien in je vak, dan kun je de erkende vervolgopleiding doen tot eerstverantwoordelijk verzorgende. Als EVV ben je de eerste aanspreekpersoon voor meerdere bewoners en diens mantelzorgers. Als EVV coördineer je de zorg in overleg met bewoner, familie en andere disciplines stel je het zorgleefplan op, dat doe je persoonsgericht. Je neemt de verantwoordelijkheid op je om jouw collega’s te informeren en te ondersteunen om de best mogelijke zorg te bieden aan de bewoners voor wie je aanspraakpersoon bent. 

Over de opleiding

De duur van de opleiding is 30 weken in totaal. Er zijn 8 dagen les en 4 online momenten. Je werkt minimaal 24 uur per week. Tijdens de opleiding word je op de afdeling begeleid door een ervaren collega werkbegeleider uit je team. 

Check of je deze opleiding kan doen 

Je kunt aan deze opleiding meedoen als je: 

  • een diploma VIG en 1 jaar werkervaring hebt
  • Een diploma GVP of GVS hebt (behaald na 2020)  Je volgt dan een korte opleiding EVV  

Meer informatie 

Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met opleidingscoach Willeke van der Meij: willeke.vandermeij@marente.nl.

Solliciteren voor de opleiding

Werk je al bij Marente ga dan in gesprek met de teamleider en de opleidingscoach van de afdeling. Werk je nog niet bij Marente neem dan contact op met werving@marente.nl

Eerst verantwoordelijk verzorgende worden?

Neem contact op met opleidingscoach Willeke van der Meij: willeke.vandermeij@marente.nl