Praktische informatie deelname webinar

Wat leuk dat je gaat deelnemen aan ons webinar! Hieronder geven we je een aantal tips die ervoor zorgen dat deelnemen aan ons webinar een fluitje van een cent is.

Bij Marente geven we webinars via het software programma Microsoft Teams. Deelnemen is erg eenvoudig. Toch is het handig om van tevoren alvast te weten hoe een en ander werkt. Hieronder leggen we je uit hoe je deelneemt en we geven je wat algemene richtlijnen die gelden tijdens het webinar.

Deelnemen via de link

Voor aanvang van het webinar ontvang je een unieke link in je mailbox. Deze e-mail komt ongeveer 24 uur voor aanvang van het webinar binnen op het e-mailadres waarmee je jezelf hebt aangemeld. Kijk voor de zekerheid ook even in je spam/ongewenste mailbox, het kan zijn dat de mail daar terechtkomt. 

Microsoft Teams app voor je pc, laptop of tablet

We hebben deelname aan ons webinar geprobeerd zo eenvoudig mogelijk te houden. De beste ervaring krijg je via de Microsoft Teams app op je laptop of pc. 

Je kunt de Microsoft Teams app downloaden via deze link. Heb je een Microsoft account (Outlook, Hotmail of Live), dan kun je direct inloggen en Teams gebruiken. Heb je geen account? Dan kun je er gratis een aanmaken.  

Webinar werken in de zorg - deelnemen

1. Bekijk de mail met de link voor deelname die je voor aanvang aan het webinar hebt ontvangen. De mail zou er ongeveer uit moeten zien als bovenstaand voorbeeld. De tekst Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering bevat de link om deel te nemen. 


2. Nadat je de Microsoft Teams app hebt geinstalleerd en op de link in de e-mail hebt geklikt, kies je hier voor de optie Uw Teams-app openen.

Webinar werken in de zorg - deelnemen

3. Bovenstaand scherm wordt zichtbaar. Vul je naam in binnen het daarvoor bedoelde veld. We vragen je om het 'schuifje' van de camera aan te zetten. Die van de microfoon mag uit. Klik vervolgens op de paarse knop Nu deelnemen. 

Webinar werken in de zorg - deelnemen

4. Ben je eerder deelgenomen dan de aanvangtijd? Dan word je even in de lobby geplaatst. Wanneer het webinar start word je toegelaten. 

Webinar werken in de zorg - deelnemen

5. We beantwoorden graag je vragen tijdens het webinar. Vragen stellen doe je door op het tekstwolkje te klikken. Aan de rechterkant opent zich het chatvenster, waarin je jouw vraag kunt stellen. Er zijn verschillende momenten ingepland binnen het webinar om vragen te beantwoorden. De hosts of presentatoren proberen je vraag tijdens het webinar nog te beantwoorden.

Als vanwege tijdsgebrek jouw vraag niet beantwoord is, vragen we je deze te mailen naar werving@marente.nl. We komen er dan graag bij je op terug.

Vragen?

Kom je er met bovenstaande beschrijving toch niet helemaal uit? Kijk dan de informatiepagina Microsoft Teams via deze link of je kunt contact opnemen met de afdeling werving.

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten