Nog geen ervaring in de zorg? Ontdek of het bij je past via de oriëntatiebaan

De oriëntatiebaan is de manier om te ontdekken of het werken in de zorg bij je past. In een periode van ongeveer 3 maanden werk je mee met de zorgcollega's in één van de woonzorglocaties van Marente.

Samen met zorgcollega's meedraaien

Alle medewerkers van Marente hebben oprechte aandacht en een gastvrije en klantgerichte houding tegenover de bewoner en elkaar. Zo zorgen we samen dat zorgverlening op het hoogste niveau en hoogstpersoonlijk blijft. De kernwaarden waar we in geloven en waar we voor staan zijn: Optimistisch, Samen en Ondernemend.

Als medewerker oriëntatiebaan help je met diverse hand- en spandiensten op de afdeling. Je zorgt ervoor dat de bewoners een gezellige leefomgeving hebben waar zij zich thuis voelen. 

Samenwerking met ROC Mondriaan

Gedurende je oriëntatieperiode word je extra begeleid en werk je aan opdrachten die je voorbereiden op je toekomstige rol als leerling. We sluiten de periode af met een evaluatie waarbij we kijken of er voldoende basis is om te starten met de opleiding verzorgende IG. Deze opleiding verzorgen we in samenwerking met het ROC Mondriaan in Leiden. 

Goede combinatie werk en privé

Als leerling verzorgende IG start je je opleiding met werken en leren in een van onze woonzorglocaties. In de praktijk krijg je extra begeleiding om te kunnen wennen aan het werken en leren in een nieuwe omgeving. Er is aandacht voor een goede combinatie van werk en privé.

Als verzorgende IG heb je een belangrijke rol in de verzorging en begeleiding van onze cliënten en bewoners. Je kent hun wensen en behoeften goed en helpt hen om zoveel mogelijk zelf te doen. Je werkt methodisch en kwaliteitsgericht en voert verpleegtechnische taken uit.

Check of je de oriëntatiebaan kunt doen

  • je bent minimaal 17 jaar
  • je hebt geen zorgdiploma, maar je wilt veranderen van baan en hebt affiniteit met de zorg
  • je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, (zorg en welzijn) of overgangsbewijs havo of vwo 3e jaar naar het 4e jaar.
  • je bent sociaal vaardig, hebt een groot inlevingsvermogen en een actieve, ontwikkelingsgerichte houding
  • je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal
  • je bent gemotiveerd om een opleiding op niveau 3 te volgen, als de ouderenzorg bij je past
  • je bent bereid om in ons hele werkgebied te werken
  • je bent bereid om onregelmatige werktijden te werken

Meer informatie

Wil je weten of de oriëntatie bij jou past, of wil je je ervoor aanmelden? Neem contact op met Werving door te bellen naar 071 406 15 73, mailen naar werving@marente.nl of een appje te sturen naar 06 22 27 52 45.

Doorgroeien naar een nieuwe functie

Doorgroeien naar woonbegeleider

Als woonbegeleider heb je de belangrijke rol om samen met bewoners een fijne sfeer te maken in de huiskamers.

Opleiding tot woonbegeleider