Breng jij graag sfeer en gezelligheid als woonbegeleider?

Als woonbegeleider heb je de belangrijke rol om samen met bewoners een fijne sfeer te maken in de huiskamers. Je verzorgt de maaltijden, zorgt dat dit er aantrekkelijk uit ziet en dat bewoners kunnen genieten. Je draagt zorg voor een goede sfeer op de groep door de dag heen. 

Omdat je de bewoners heel goed kent weet je wat hun wensen zijn en als je bemerkt dat er iets verandert in hun gedrag dan schakel je op tijd een collega in. Belangrijk is dat je weet hoe je dit alles aan kunt pakken en dat je leert om op een persoonsgerichte manier om te gaan met bewoners met verschillende aandoeningen. Voor de functie van woonbegeleider volg je verplicht een op maat gemaakte opleiding. 

Over de opleiding tot woonbegeleider

De opleiding voor Woonbegeleider wordt intern bij Marente aangeboden en verzorgd door een ROC. Je ontvangt het officieel erkende MBO-certificaat “Ondersteunen bij wonen en welbevinden”. 

Je krijgt 7 x 4 uur les verspreid over ongeveer 3 maanden in combinatie met modules E-learning die je thuis kunt volgen. In de praktijk oefen je met behulp van praktijkopdrachten wat je hebt geleerd tijdens de opleiding. Je sluit de opleiding af met een praktijkexamen op je werk. Je wordt begeleid door een collega en een opleidingscoach. Zij kunnen je helpen bij je opdrachten en je praktijkexamen. 

Check of je deze opleiding kan doen  

Je kunt aan deze opleiding meedoen als je:  

  • Graag werkt met oudere mensen en ervan houdt om een fijne sfeer te maken 
  • Als je kunt invoelen wat de wensen zijn van onze bewoners 
  • Als je ervan houdt dat geen dag hetzelfde het verloopt 
  • Als je graag verantwoordelijkheid neemt in wat je doet 

Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben.

Solliciteren voor een leerplek  

Als je wordt aangenomen voor de functie van Woonbegeleider dan volg je na je proeftijd verplicht deze opleiding.  

Ontwikkelmogelijkheden als woonbegeleider

Doorgroeien van woonbegeleider naar helpende

Doorgroeien naar helpende

Wil jij graag met mensen werken? Als Helpende zorg en welzijn help je mensen met hun persoonlijke verzorging. Jij zorgt voor een prettige en persoonlijke woonsfeer.

Opleiding tot helpende

Meer over de opleiding woonbegeleider? 

Neem contact op met opleidingscoach Mariette van Haaster voor meer informatie: mariette.vanhaaster@marente.nl