Opleiding tot hbo-verpleegkundige

Als wijkverpleegkundige indiceer je de zorg die nodig is voor de cliënt Je bent de schakel tussen de cliёnt, de mantelzorg en de verschillende professionals en instanties in jouw wijk.

Als wijkverpleegkundige ben je de spil in de wijk!

Aan jou de taak ervoor te zorgen dat alle betrokkenen over de juiste informatie beschikken, zodat de zorg optimaal kan plaatsvinden. Je werkt mee aan onderzoeken, zo werk je permanent aan de ontwikkeling van je eigen deskundigheid en aan die van je collega’s. In een zelforganiserend team, met een leidinggevende op afstand, zorg jij er samen met collega’s voor dat alles rondom de cliënt goed verloopt. 

Als je al een diploma HBO-V hebt en wijkverpleegkundige wilt worden dan kun je hiervoor het trainee programma wijkverpleegkundige van Marente volgen. 

Over de opleiding hbo-verpleegkunde

De opleiding hbo-verpleegkunde duurt 4 jaar. Heb je al een diploma verpleegkunde niveau 4 dan duurt de opleiding korter. Meer informatie over hoe lang de opleiding duurt vind je op de website van Hogeschool Leiden.

Bij Marente kun je na twee jaar voltijd overstappen naar duaal, je volgt dan het 3e en het 4e jaar in de thuiszorg en combineert het leren met het werken. Meer informatie over het duale traject vind je op de website van Hogeschool Leiden.  

Je krijgt een contract van minimaal 27 uur per week. Tijdens de opleiding word je begeleid door een ervaren collega werkbegeleider uit je team.  

Check of je de opleiding kan doen

Je kunt aan deze opleiding meedoen als je: 

  • een diploma havo of vwo hebt 
  • een diploma mbo-V niveau 4 hebt 
  • het 1e en 2e jaar hbo-V voltijd hebt behaald 

Meer informatie 

Wil je weten of deze opleiding bij jou past en wanneer de opleiding begint? Neem dan contact op met opleidingscoach Lyanne van Dijk: l.vandijk@marente.nl en Anjana Spaander: anjana.spaander@marente.nl.

Solliciteren voor een leerplek 

Elk jaar heeft Marente een bepaald aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Zowel Marentenaren als mensen die (nog) niet bij Marente werken, kunnen hierop solliciteren. Geïnteresseerd? Kijk op de pagina opleiding HBO-V of neem contact op met Werving door te bellen naar 071 406 15 73, mailen naar werving@marente.nl of een appje te sturen naar 06 22 27 52 45

Meer weten over de opleiding hbo-verpleegkunde?

Neem contact op met opleidingscoaches Lyanne van Dijk: l.vandijk@marente.nl en Anjana Spaander: anjana.spaander@marente.nl