Leerlijn werkbegeleiding

Is het jouw kwaliteit om een ander bij zijn leerproces te begeleiden? 

Opleiden is een samenwerking tussen jou, je team, de opleidingscoach, de studieloopbaanbegeleider en de collega in opleiding zelf. Omdat jij ervaren bent in je vak heb je er plezier in om een collega in opleiding te begeleiden. Je bent er goed in om de passie van je vak over te brengen. Als werkbegeleider verdiep je je in wat een student moet doen op school, in de praktijk en kijk je hoe iemand het beste leert. Je geeft instructie, uitleg, oefent samen, observeert en geeft feedback op het leerproces van je collega. Als werkbegeleider zorg je ervoor dat de voorwaarden om goed te kunnen leren aanwezig zijn in samenwerking met je team. 

Als je werkbegeleider wilt zijn, dan is het bij Marente een vereiste om de leerlijn werkbegeleiding te volgen. 

Over de leerlijn werkbegeleiding

De leerlijn werkbegeleiding is een combinatie van online leren, opdrachten in de praktijk, klassikale bijeenkomsten. Je krijgt begeleiding van een ervaren werkbegeleider en de opleidingscoach.  

Check of je dit programma kan doen  

Je kunt aan dit programma meedoen als je:  

  • Een diploma VIG of verpleegkundige hebt,  
  • Je tijdens de leerlijn een leerling of stagiaire kan begeleiden in je team.  

Meer informatie  

Wil je weten of dit programma bij jou past en wanneer de leerlijn begint? Neem dan contact op met opleidingscoach Janine Rost: janine.rost@marente.nl.

Interesse 

Deze opleiding is exclusief voor collega's van Marente. Als je werkbegeleider wil worden zoek dan contact met de opleidingscoach van jouw team.  

Leerlijn werkbegeleiding iets voor jou?

Neem contact op met opleidingscoach Janine Rost: janine.rost@marente.nl