Verpleegkundige in de ouderenzorg is een uniek vak! 

Bij Marente werk je als verpleegkundige in een wijkteam of als eerst verantwoordelijke verpleegkundige in een intramuraal team. 

Als verpleegkundige verleen je verpleegkundige zorg, begeleid je cliënten en bewoners en stel je een verpleegkundige diagnose. Jij hebt de centrale rol in de uitvoering en coördinatie van de zorg. Je stemt de zorg die bij de persoon past af met verschillende disciplines.  Je voert verpleegtechnische vaardigheden uit en zorgt voor deskundigheidbevordering bij je collega’s door kennis te delen. Zelfstandig werken past bij jou en je kunt verantwoordelijkheid nemen en dragen. 

Over de opleiding 

De duur van de opleiding MBO verpleegkundige niveau 4 is 3 tot 4 jaar. Je combineert het volgen van lessen met het werken in de praktijk. Bij Marente kan je de opleiding op verschillende manieren volgen. Meer informatie over het verbindend leren traject vind je via deze link en voor meer over de opleiding verpleegkunde ga je naar deze pagina van ROC Mondriaan

Heb je al een zorgdiploma? Dan kan er rekening gehouden worden met jouw vooropleiding en kennis. Je krijgt een contract van minimaal 27 uur per week. Tijdens de opleiding word je begeleid door een ervaren collega werkbegeleider uit je team. Elk leerjaar wissel je van werkplek, zodat je alle doelgroepen binnen Marente leert verzorgen. 

Check of je deze opleiding kan doen 

Je kunt aan deze opleiding meedoen als je: 

  • een diploma VIG/MZ hebt,
  • een VMBO-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde of theoretische leerweg (zorg en welzijn) hebt, 
  • een overgangsbewijs HAVO of VWO van derde naar vierde jaar hebt.   

Meer informatie

Wil je weten of deze opleiding bij jou past en wanneer de opleiding begint? Neem dan contact op met opleidingscoach Monique Celie: Monique.celie@marente.nl.

Solliciteren voor een leerplek

Elk jaar heeft Marente een bepaald aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Zowel Marentenaren als mensen die (nog) niet bij Marente werken, kunnen hierop solliciteren. Geïnteresseerd? Kijk op de pagina opleiding tot verpleegkundige MBO-4 of neem contact op met Werving door te bellen naar 071 406 15 73, mailen naar werving@marente.nl of een appje te sturen naar 06 22 27 52 45

Groeimogelijkheden als verpleegkundige mbo

Doorgroeien naar kwaliteitsverpleegkundige bij Marente

Doorgroeien naar kwaliteitsverpleegkundige

Bij Marente werkt in ieder zorgteam een kwaliteitsverpleegkundige. De kern van de functie is zorgverlener zijn, waarbij jij je richt op het bevorderen van kwaliteit van de zorg.

Opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige

Doorgroeien naar verpleegkundige hbo

Als wijkverpleegkundige indiceer je de zorg die nodig is voor de cliёnt. Je bent de schakel tussen de cliёnt, de mantelzorg en de verschillende professionals en/ of instanties in jouw wijk.

Opleiding tot verpleegkundige hbo

Doorgroeien naar verpleegkundige hbo bij Marente

Meer over de opleiding tot verpleegkundige mbo?

Neem contact op met opleidingscoach Monique Celie voor meer informatie: monique.celie@marente.nl